Review Smartband: Vidonn X6

Door RobertowNL op zondag 8 maart 2015 23:31 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 11.375

Schrijf, tekst, woord, spel, grammatica en andere fouten graag melden via een privébericht.
versie 1.0 (8 maart 2015)
versie 1.0.1: krassen toegevoegd (9 maart 2015)

De afgelopen weken zoals in mijn vorige blog aangegeven weer het een en ander uit China mogen ontvangen. Zoals te zien op onderstaande foto's:

http://i.imgur.com/lPNfHBcl.jpg
http://i.imgur.com/PpObNi2l.jpg
http://i.imgur.com/t2M1120l.jpg
http://i.imgur.com/LX7tunYl.jpg
http://i.imgur.com/jWnkC8Il.jpg

De komende tijd zal ik in diverse blogs en reviews aandacht schenken aan bovenstaande producten :D. Van bovenstaande producten heb ik over een aantal natuurlijk al het een en ander geschreven.
- Jiayu S3 (volledige review volgt nog)
- PIPO W6
- MiniX Z64A

De komende weken kan je dus nog een review / blog verwachten over:
- 3D pen
- IP camera
- PIPO X7

Daarnaast zal ik indien er interesse is eens een blogpost maken over alle kleine grut die ook te zien is op de foto's (en wellicht nog wat meer).

Enige tijd geleden kreeg ik onder andere de Vidonn X6 binnen, daarvan vandaag de review!

http://i.imgur.com/LTUy5rdl.png


http://i.imgur.com/TkG9L5b.png1. Inleiding

2. De Vidonn X6

3. Bestellen & ontvangen
- 3.1 Unboxing
- 3.2 Design en bouwkwaliteit

4. Scherm

5.Een kijkje binnenin
- 5.1 System on a chip
- 5.2 Teardown

6. Software
- 6.1 De Apps
- 6.1 Het horloge
- 6.2 De tracking

7. Batterij

8. Connectie

9. Conclusie

http://i.imgur.com/TkG9L5b.pngHet begon ruim 2 jaar geleden in april 2012. Pebble begon zijn Kickstartercampagne die een van de meest succesvolle kickstarters aller tijden zou worden. Het begin van het wearable tijdperk.

http://i.imgur.com/lwKIlBA.jpg
Foto: Pebble

Zelf heb ik van het begin af aan interesse gehad in deze wearables. De Pebble was dan ook mijn eerste smart band. Toen in januari 2014 de Pebble steel werd aangekondigd heb ik de normale Pebble verkocht en een steel aangeschaft. Deze steel gebruikte ik tot voor kort nog dagelijks.

Ondertussen heb ik al een redelijke lijst met smart-devices. Waaronder een Pebble, Pebble Steel, LG G watch R, LG G watch en de Tommy die ik eerder heb gereviewd.

http://i.imgur.com/D4zDoG5l.jpg
Foto: Lineup smart devices

http://i.imgur.com/2l62o18l.jpg
Foto: Pebble Steel, LG Gwatch R, Vidonn X6

Bij het gebruik van Smartwatches krijg je onverminderd een aantal vragen:
- Waarom?
- Hoe duur?
- Wat kan je er mee?
- Is dit een Apple watch?

Nou, notificaties bekijken, tussen de 60 en 200 euro en nee het is geen Apple watch :+. Veel mensen vinden de Wear watches te duur, daarvoor heb ik dus de Tommy dus eens gereviewd (update van review komt er aan). Maar gezien een aantal mensen een Tommy nog te duur vonden ben ik eens gaan kijken of er niet een nog goedkoper alternatief was. Na een kleine zoektocht denk ik dat de Vidonn X6 wellicht wel als 'Smartwatch / tracker' kan dienen voor een kleine(re) prijs.
Hij heeft wellicht niet de vorm van een smartwatch maar wel diverse functies:
- Notifcaties
- Tijd
- Tracking

Een simpele basis uitvoering van een Smartwatch dus:
http://i.imgur.com/MLQ1sSH.png
Foto:Vidonn X6

Vidonn lijkt een jong Chinees merk dat zich heeft gericht op het maken van sport trackers. In deze lijn hebben ze een aantal verschillende trackers gemaakt de: X5, X6 en vermoedelijk komen ook de A4, A6 en A8 nog uit. Verder is er nog weinig te vinden over het merk Vidonn.http://i.imgur.com/TkG9L5b.pngSOC (System on a Chip):
 • Fabrikant:Onbekend
 • Bluetooth:
 • Specificatie: Bluetooth LE 4.0
Geheugen
 • RAM: Onbekend
 • Flash: Onbekend
Scherm
 • Formaat:0,88 inch
 • Resolutie: 128 x 36 pixels (~176 PPI)
 • Techniek: OLED
 • Scherm: Plastic
Sensors
 • Gyroscoop: Ja
Afmetingen, gewicht & materialen
 • Formaat: 12 x 16mm (HxB)
 • Breedte: 60mm
 • Gewicht: 20 gram
 • Behuizing: Polycarbonaat
 • Bandje: TPU rubber
Batterij
 • Capaciteit: 45mAh
 • Voltage: 3.7V
 • Watt uur: 0.17Wh
Software
 • Compabiliteit: IOS 7, IOS8, Android 4.3+
Overige:
 • USB: Magneetlader


http://i.imgur.com/TkG9L5b.pngOp 2 februari heb ik de smartband bij DX besteld. Een dag later was deze al verzonden, Vervolgens stond 18 februari de postbode aan de deur met de X6. Vrij snel, zeker in de periode voorafgaand aan het Chinese nieuwjaar.

De Vidonn X6 koste op het moment van bestellen $30,90 bij DX, dit lijkt een tijdelijke campagne te zijn.De Vidonn X6 komt in een simpel wit doosje met plastic folie er omheen:
http://i.imgur.com/tRtf2OOl.jpg
Foto: Doosje

Op de achterkant van het doosje vinden we ook nog de specificaties:
http://i.imgur.com/eIgdmVUl.jpg
Foto: Specificaties

http://i.imgur.com/h7SOiwul.jpg
Foto: Doosje binnenkant

Het doosje voelt stevig aan en biedt genoeg bescherming voor de lange reis van China naar Nederland. In het doosje zitten: De smartband, een extra (plastic) sluitclip, laadkabel en een boekje.

http://i.imgur.com/jLebqFll.jpg
Foto: Inhoud doosjehttp://i.imgur.com/oxQebuAl.jpg
http://i.imgur.com/MWYFgU1l.jpg
http://i.imgur.com/bFQENJLl.jpg
http://i.imgur.com/5MZqpd7l.jpg
Foto's: Vidonn X6 design


De smartband ziet er simpel uit. Geen baanbrekend design; simpel en niet te opvallend zou ik zeggen.
Waar de Pebble steel een achterkant van metaal heeft is de Vidonn X6 gemaakt van plastic met een lichte coating. Hierdoor voelt de Vidonn X6 wel wat goedkoop aan.

De X6 heeft 1 knop, in vorm van een soort touchknop. Deze knop is gemarkeerd door de kleine stippeltjes in ruitvorm op de voorkant. Verder vinden we aan de achterkant van de X6 een oplaadpoort. De voorkant van de smartband bevat daarnaast nog een klein OLED scherm.

Het siliconen bandje van de X6 zit vast aan de rest van de behuizing, Het niet kunnen verwisselen van bandjes is een gemiste kans. Daartegenover staat wel dat je de meetunit niet kwijt kan raken zoals bij de Mi band of Vidonn X5.

http://i.imgur.com/Xi9Lsjdl.jpg
Xiaomi Mi band tracker

http://i.imgur.com/KfRB6pxl.jpg
Vidonn X5 tracker

Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met het uiterlijk en de materialen die gebruikt zijn. Het voelt wellicht wat goedkoop aan maar het zorgt er voor dat de tracker niet zwaar is en snel vergeten als je hem draagt. Het bandje, dat niet verwijderbaar is, voelt tijdens het dragen ook niet verkeerd aan. Daarnaast is het bandje makkelijk te verstellen en zit het met het dubbele drukknoopje goed vast.

De lader is een simpele magneetlader met een (zeer) dun kabeltje. Hij klikt altijd goed op zijn plek (In tegenstelling tot Pebble) en laat niet (te) snel los.

De krasbestendigheid ben ik iets minder over te spreken, zoals hieronder te lezen.http://i.imgur.com/TkG9L5b.pnghttp://i.imgur.com/EOQFjWTl.jpg?1
0.88 inch OLED scherm

De Vidonn X6 heeft een klein 0.8 inch OLED display. Dit zelfde scherm zit in meerdere trackers en heeft een 128x36 pixels resolutie. Het OLED scherm ziet er binnenhuis prima uit en ook buiten lijkt hij de afgelopen weken redelijk af te lezen.

Helaas bleek bij de eerste mooie lentedag het scherm niet voldoende helder om af te lezen te zijn, je moet schaduw maken om het scherm af te lezen. Dit is wel een gemiste kans, buiten op een terras zal je dus weinig hebben aan de klokfunctie van het apparaatje.

De afleesbaarheid / grote van de letters is afdoende, het scherm valt prima af te lezen en is niet te priegelig.

Helaas is zoals op onderstaande foto te zien het scherm wel krasgevoelig. Gelukkig vallen de krassen vooralsnog niet op.

http://i.imgur.com/uHN4omdm.jpg
Foto: krassenhttp://i.imgur.com/TkG9L5b.png


Soms kijk ik graag iets verder dan de buitenkant van een toestel/object. In dit hoofdstuk doen we dat ook, helaas is er maar beperkte informatie en kennis van mijn kant aanwezig. Helaas is er niet meer bekend over de gebruikte chipset in de X6. Mocht ik hier later meer over vinden dan zal ik dit deel proberen te updaten. Wat we wel kunnen doen is een Teardown!


Natuurlijk doen we die teardown niet zelf, daar hebben we natuurlijk de FCC voor ;). Gezien de Vidonn X6 (of 1 van zijn aan hardware identieke broertjes) netjes een keuring heeft ondergaan zijn deze foto's gewoon beschikbaar.
De hardware van Vidonn die getest is bij de FCC is de X5, qua Soc en antenne is deze gelijk aan de X6, het scherm is wel iets kleiner.

De code waarmee je de Vidonn smartbands bij de FCC te vinden zijn vinden is: 2AB62

http://i.imgur.com/IWk2Dlst.png http://i.imgur.com/bjZKNIJt.png http://i.imgur.com/ES0ArL5t.png

http://i.imgur.com/MTn3RDHt.png http://i.imgur.com/nJIK45st.png http://i.imgur.com/de2CPLgt.png

Foto's FCC keuring Vidonn X5 (klik voor grotere versie)


http://i.imgur.com/NM9jwdMl.png
Screenshot: FCC report certificeringhttp://i.imgur.com/TkG9L5b.pngEr is nog wel het een en ander te zeggen over de Vidonn X6. Zo is het niet open-source en/of is er geen SDK beschikbaar. Daardoor ben je volledig afhankelijk van de ontwikkelaars van het horloge.
Tot nu toe werkt dit allemaal nog goed maar hoe lang zal de support blijven lopen? Hoe vaak worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wat als dit stopt?

Het antwoord op bovenstaande vragen zal helaas luiden: Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Wellicht is Vidonn in de toekomst nog om te praten om iets open te geven, maar ik heb er een hard hoofd in.

Voor nu heb ik het software gedeelte opgedeeld in twee delen, de App en het band zelf. In beide delen zal ik de ervaringen met en gebreken van de software zo veel mogelijk proberen weer te geven.


Vidonn werkt al even aan deze smartbands getuigt de FCC certificering die op 4 mei 2014 is uitgegeven. Ondertussen is de app dus ook al even beschikbaar en zou de ontwikkeling opgang zijn.
De laatste update van de app was 4 maart 2015, daaruit blijkt dat Vidonn de app nog wel update.

De app van Vidonn is te vinden in de Playstore of in de IOS appstore

http://i.imgur.com/uv68ndk.png?1

http://i.imgur.com/715Si95m.png
Screenshot: App icoontje & splashscreen

Wanneer je de app opstart krijg je na het het splashscreen direct het overzicht van de huidige dag te zien. Dit overzicht geeft het aantal stappen, afstand, calorieën en het aantal uren slaap van de laatste nacht weer. Daarnaast zie je hier de laatste tijd van synchronisatie. Als je op het kleine batterijtje drukt kun je tevens het batterijniveau ten tijde van de laatste synchronisatie zien.

Daarnaast staan er bovenin pijltjes, door deze pijltjes kan je vooruit en terug scrollen tussen verschillende dagen.

http://i.imgur.com/tmSKcYIm.png
Screenshot: Startscherm / Data scherm

Onder aan het startscherm heb je 3 keuzes, data (die je hier boven ziet), friend en more.
Het Friend scherm geeft je de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, hierbij kan je dus competities houden en vergelijken. Niet iets wat ik zou gebruiken, maar mocht je met meerdere mensen zo'n bandje aan schaffen dan kan het best grappig zijn.

http://i.imgur.com/oxIootum.png
Screenshot: Friend scherm

Door op het knopje ''More'' te klikken kom je in het menu terecht:

http://i.imgur.com/evMZ3zpm.png
Screenshot: More/menu

In dit menu kan je verschillende onderdelen vinden, ik zal ze stuk voor stuk even bij langs gaan.
Allereerst het My bracelet onderdeel, dit onderdeel laat je de instellingen van je band managen.
(Dit was tevens een aanpassing met de update van begin maart, links het oude, recht de nieuwe versie van dit menu).

http://i.imgur.com/KhX7PEhm.png http://i.imgur.com/Di0bFGYm.png
Screenshot: My bracelet

In dit menu kan je een aantal dingen aanpassen zoals het Alarm, de tijd waarbinnen je slaapt (dit herkent de band niet zelf!) en de tijd waarin de band geen notificaties moet weergeven.

http://i.imgur.com/hQR2rj7m.png http://i.imgur.com/CzW2pNkm.png http://i.imgur.com/5rlKyRgm.png
Screenshot: Alarm, sleep en silent settings (laatste is hernoemt naar silent in laatste update)

Daarnaast kan je in het My braclet menu onder other settings overige dingen vinden. Onder andere firmware upgrades, welke notificaties de band moet weergeven. Het toevoegen van notificaties gaat zeer simpel. Je kan van letterlijk iedere APK in het systeem notificaties ontvangen (zo ver ze die geven). Handig dus!
Daarnaast vinden we anti lost dat zorgt voor een trilling bij een disconnect met veel opties (zie screenshot 2) en de mogelijkheid om het lettertype van de band hier aanpassen.

http://i.imgur.com/BFjG24bm.png http://i.imgur.com/Gq9wYzym.png http://i.imgur.com/St0gd1lm.png
Screenshot: Other settings, Anti lost, lettertype[sub]

http://i.imgur.com/wDhAwPGm.png
[sub]Screenshot: Notificaties


De search for bracelet is de plek waar je connect met de Vidonn smartband, het zoekt het bandje en zorgt dat deze (goed) contact maakt met je telefoon. Onder about kan je de versie van de app vinden.

http://i.imgur.com/hhfKUHWm.png http://i.imgur.com/UMw3KnBm.png
Screenshot: Search for bracelet en About

Naar mijn idee is de app redelijk compleet, het zou wel leuk zijn als de app qua uiterlijk een overhaul kreeg. Met de laatste update en het nieuwe my bracelet menu lijkt het dat ze hier mee bezig zijn. Ik hoop dan ook dat ze dit in de gehele app gaan doorvoeren.

Al met al werkt de app wel redelijk, de grafieken zijn niet het allermooiste maar geven de informatie voldoende weer. Er zitten in de app veel meer grafieken en beelden dan hierboven weergegeven. Maar de informatie die hier op staat is voor mij nog niet heel nuttig.

Als je een goed totaaloverzicht wil hebben zou je ook de website van Vidonn kunnen raadplegen, hiervoor moet je in de app je account koppelen.

http://i.imgur.com/rcrAkZPl.png
Screenshot: Website vidonn


Op de band draait natuurlijk ook software. Hier zal ik ook alle functies weer benoemen. Tevens zal ik de gemerkte problemen weergeven. Ik heb zo goed en kwaad als het kan foto's van de interface proberen te maken.Niet de beste kwaliteit maar ik denk dat het er wel mee door kan ;).

Het scherm van de Vidonn X6 is niet allways on, hiervoor moet je altijd eerst een aanraking doen op het knopje. De eerste weergave die het bandje doet bij aanraking is de tijd. Bij een tweede aanraking gaat het klokje door naar stappen, derde aanraking calorieën en bij de vierde aanraking de afstand.

http://i.imgur.com/Ui3Dpeem.jpg http://i.imgur.com/cOb2yX3m.jpg
http://i.imgur.com/KXD6xvHm.jpg http://i.imgur.com/0zeyBSmm.jpg
Foto: Tijdweergave, stappen, calorieën en afstand

Zoals ook al onder scherm aangegeven is het mooie heldere tekst die goed af te lezen is (maar bij veel zonlicht niet). Bij een lange klik op het knopje kan je de timer opstarten, hiermee kan je een workout los tracken en timen. Ook de stappen, calorieën en afstand worden dan los gemonitord.

http://i.imgur.com/r3ULva6m.jpg?2
Foto: 1 losse activiteit tracken

Naast het traceren van een losse activiteit zit er ook een anti-activiteit meting op. Mocht je een uur op de stoel zitten dan begint het horloge te trillen en geeft het een zittend tekentje weer. Dit werkt wel redelijk goed, op het werk gaat hij na een uurtje stilzitten regelmatig af ;).

Naast het traceren van je stappen kan het bandje ook je notificaties weergeven. Dit werkt wel redelijk het bandje trilt netjes als er een nieuwe notificatie binnenkomt en je kan de titel of tekst een stukje lezen. Uitzondering hier op is helaas Whatsapp hier wordt alleen het groepsgesprek en/of de persoon die het bericht stuurt weergegeven.Mocht het berichtje nu te lang zijn voor de twee beschikbare regels dan komt er een nieuwe ''pagina'' die wederom twee regels beschikbaar. Andere dingen zoals buienradar en mail worden ook prima weergegeven.

http://i.imgur.com/AooMzSXl.jpg?1
Foto: Berichtje

Wat betreft whatsapp is wellicht een workaround beschikbaar. In de Playstore staat een app voor de Vidonn X5 die deze mogelijkheid bied, gezien de identieke hardware van de X6 zou deze app ook voor deze kunnen werken.

Naast berichtjes worden ook inkomende gesprekken weergegeven op het scherm, wederom in combinatie met een trillend banje:

http://i.imgur.com/osHmBwGl.jpg?1
Foto: Bellen, inkomend gesprekDe precisie van de tracking is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de software. Om dit te vergelijken heb ik diverse dagen de Vidonn naast mijn Mi band om gehad. Tijdens deze dagen ben ik geen rare of grote verschillen tegen gekomen. De verschillen zaten na een dag vaak op 20-50 stappen.

http://i.imgur.com/iMS5JKtm.png http://i.imgur.com/X8u7U0Pm.png
Screenshots, tracking

Hierboven dus een screenshot van de X6 en Mi band op de zelfde dag. Het verschil hierboven is prima te verklaren. Er mist bij de Mi band een stukje van zo'n 400 meter van het werk naar het station. De verschillen zijn mijn inziens dus in de marge.http://i.imgur.com/TkG9L5b.pngDe batterij van de Vidonn X6 moet volgens de fabrikant ongeveer 14 dagen mee gaan. De eerste paar cycles waren merkbaar korter dan de 14 dagen en ik was daar dan ook een beetje teleurgesteld. Maar de derde cycle (en een update van het bandje later) ben ik redelijk tevreden.

Het bandje is nu bijna 7 dagen online en heeft nog 47% batterij, 10 dagen op een lading moet dan ook zeker lukken. Dit is inclusief notificaties en het trillen bij een disconnect.http://i.imgur.com/TkG9L5b.png


De stabiliteit van de connectie laat wel iets te wensen over. Dit is vooral te zien als je de ''diconnect'' functie aan hebt staan. Deze gaat momenteel wel een keer of 3 per dag af. Als ik vervolgens in de app kijk maakt het bandje net weer contact. De connectie is dus maar een enkele seconde onderbroken en herstelt zich zelf.

De afstand waarin het horloge gekoppeld blijft aan het horloge is verder wel prima. Een meter 7 of 8 is geen probleem.http://i.imgur.com/TkG9L5b.pngAls je opzoek bent naar een activiteiten tracker met beeldscherm dan kan de Vidonn X6 best een leuk bandje zijn. Er zijn hier en daar helaas nog wel wat puntjes waar aan gewerkt moet worden binnen de app.

Opsomming minnetjes en plusjes:

- Krasbestendigheid
- Afleesbaarheid in zon
- Via app geen volledige Whatsapp notificaties
- Matige weergave grafiekjes in de app
- Privacy?

+ lange batterijduur
+ Notificaties van berichten en telefoontjes
+Prijs $33.90 bij DX.comm
+ Tracking van activiteiten
+ Website met uitgebreide tracking informatieKorting
Zoals eerder aangegeven heb ik geprobeerd wat korting te regelen. Dit is gelukt en hieronder kan je de coupon vinden:
Coupon code: DXVIDONNX6NL name: Vidonn X6 Smart Band 5% OFF valid: 11/3/2014 6:00 - 11/4/2014 5:59

Volgende: Review: PC voor $100! (PIPO X7) 03-'15 Review: PC voor $100! (PIPO X7)
Volgende: Jiayu S3, de eerste indrukken 02-'15 Jiayu S3, de eerste indrukken

Reacties


Door Tweakers user Joosie200, zondag 8 maart 2015 23:54

Ik zat te loeren naar een Mi Band, die is goedkoper te halen dan de X6. Vind je de summiere notificaties het de meerprijs tussen beide waard? Is de Mi Band wel afleesbaar in de zon? Ben vooral in de running voor een band omwille van tracking, notificaties zijn voor mijn geen pré.

Door Tweakers user RobertowNL, maandag 9 maart 2015 00:00

Joosie200 schreef op zondag 08 maart 2015 @ 23:54:
Ik zat te loeren naar een Mi Band, die is goedkoper te halen dan de X6. Vind je de summiere notificaties het de meerprijs tussen beide waard? Is de Mi Band wel afleesbaar in de zon? Ben vooral in de running voor een band omwille van tracking, notificaties zijn voor mijn geen pré.
Dan zou ik voor de mi band gaan. Die heeft geen scherm maar kan via externe apps eventueel wel notificaties "doorgeven" door middel van de 3 ledjes (dan trilt hij bij whatsapp en staan de ledjes op een bepaald vooraf ingestelde manier aan). Wel kan je dan niet het bericht lezen en daar gaat het mij wel om :)

Door Tweakers user Joosie200, maandag 9 maart 2015 00:27

RobertowNL schreef op maandag 09 maart 2015 @ 00:00:
[...]

Dan zou ik voor de mi band gaan. Die heeft geen scherm maar kan via externe apps eventueel wel notificaties "doorgeven" door middel van de 3 ledjes (dan trilt hij bij whatsapp en staan de ledjes op een bepaald vooraf ingestelde manier aan). Wel kan je dan niet het bericht lezen en daar gaat het mij wel om :)
Klopt, dat weet ik. Vroeg mij meer af of je die 3 ledjes wel goed kan aflezen overdag buiten. Kan je de diverse kleuren (groen whatsapp, blauw facebook etc etc) per app wel onderscheiden van elkaar buiten? (binnen is dat vast geen punt) Dat ik geen bericht kan checken boeit mij minder, voor het hele bericht moet je ook bij de X6 naar je smartphone grijpen of om te antwoorden.

Door Tweakers user PCSO, maandag 9 maart 2015 09:59

"Het scherm van de Vidonn X6 is niet allways on, hiervoor moet je altijd eerst een aanraking doen op het knopje. De eerste weergave die het bandje doet bij aanraking is de tijd. Bij een tweede aanraking gaat het klokje door naar stappen, derde aanraking calorieën en bij de vierde aanraking de afstand. "

Is het ook mogelijk om het scherm wel constant aan te laten, om zo de tijd snel af te lezen? Ik heb praktisch altijd een horloge maar ik vind deze apparaten ook wel interessant. Voornamelijk om notificaties te lezen en een gesprek niet te missen omdat mijn telefoon stil staat. Echter wil ik niet 2 banden / horloge's om hebben.

[Reactie gewijzigd op maandag 9 maart 2015 09:59]


Door Tweakers user RobertowNL, maandag 9 maart 2015 10:14

PCSO schreef op maandag 09 maart 2015 @ 09:59:
"Het scherm van de Vidonn X6 is niet allways on, hiervoor moet je altijd eerst een aanraking doen op het knopje. De eerste weergave die het bandje doet bij aanraking is de tijd. Bij een tweede aanraking gaat het klokje door naar stappen, derde aanraking calorieën en bij de vierde aanraking de afstand. "

Is het ook mogelijk om het scherm wel constant aan te laten, om zo de tijd snel af te lezen? Ik heb praktisch altijd een horloge maar ik vind deze apparaten ook wel interessant. Voornamelijk om notificaties te lezen en een gesprek niet te missen omdat mijn telefoon stil staat. Echter wil ik niet 2 banden / horloge's om hebben.
Nee, helaas is dat niet mogelijk. Je zou wel een tommy of pebble kunnen overwegen. Deze kunnen het zelfde met betrekking tot tracking en hebben een scherm dat altijd aan staat.

Door Tweakers user jctjepkema, maandag 9 maart 2015 12:14

Wat Ik zelf altijd een goede en belangrijke eis vind aan smartwatches is de werking op iOS. Ze zeggen altijd dat ze wel werken, maar vaak is er geen app voor en werken er bijna tot geen van de functies.
Daarnaast kwam ik tegen dat bij zeer veel "goedkopere" Chinese smartwatches de android app ook nog eens van een dermate slechte kwaliteit is dat het bijna niet werkt, terwijl juist het horloge wel van een prima bouwkwaliteit is.

Mijn vragen, ze zeggen dat hij op iOS werkt, missen er dan ook functies? En hoe is de kwaliteit van de iOS app? En is de kwaliteit van de Android app ook naar wens? of denk je dat daar toch flinke verbeteringen in kunnen komen?

Door Tweakers user WoutervOorschot, maandag 9 maart 2015 12:50

Ik wil ook altijd nog graag een smartband, erg jammer dat er geen goedkope/betaalbare varianten zijn met Windows Phone ondersteuning.

Door Tweakers user RobertowNL, maandag 9 maart 2015 20:25

jctjepkema schreef op maandag 09 maart 2015 @ 12:14:
Mijn vragen, ze zeggen dat hij op iOS werkt, missen er dan ook functies? En hoe is de kwaliteit van de iOS app? En is de kwaliteit van de Android app ook naar wens? of denk je dat daar toch flinke verbeteringen in kunnen komen?
Zal aankomend weekend eens kijken hoe goed het werkt met een IOS apparaat, durf ik zo niet direct iets over te zeggen.

Het lijkt mij dat synchronisatie / stappenteller gewoon werkt. Notificaties durf ik niet te zeggen, je kan de app altijd even downloaden en kijken of die functie er wel in zit.
WoutervOorschot schreef op maandag 09 maart 2015 @ 12:50:
Ik wil ook altijd nog graag een smartband, erg jammer dat er geen goedkope/betaalbare varianten zijn met Windows Phone ondersteuning.
Nee, helaas niet. Alleen voor Pebble zijn er een aantal 3th party apps, ook niet eens native.

Door Tweakers user xleeuwx, dinsdag 10 maart 2015 10:02

Als ik DX mag geloven zit er ook een hartslag monitor op ? werkt deze ook een beetje ?

Door Tweakers user RobertowNL, dinsdag 10 maart 2015 21:52

xleeuwx schreef op dinsdag 10 maart 2015 @ 10:02:
Als ik DX mag geloven zit er ook een hartslag monitor op ? werkt deze ook een beetje ?
Er zit geen hartslagfunctie op. Zie dat overigens ook nergens staan :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 maart 2015 21:52]


Door riick, woensdag 11 maart 2015 15:36

WoutervOorschot schreef op maandag 09 maart 2015 @ 12:50:
Ik wil ook altijd nog graag een smartband, erg jammer dat er geen goedkope/betaalbare varianten zijn met Windows Phone ondersteuning.
Komt verandering in! :D

http://wearablesarena.com/mi-band-windows-phone-app/

Door Tweakers user EnnaN, woensdag 11 maart 2015 21:26

RobertowNL schreef op dinsdag 10 maart 2015 @ 21:52:
[...]

Er zit geen hartslagfunctie op. Zie dat overigens ook nergens staan :)
Naast het feit dat er een tekentje van een hartje op je eerste plaatje van de review staat, staat er ook een soort hartslag-grafiekje op het plaatje op dx, naast het stukje "exercise monitor". Maar er staat idd nergens dat het ook echt een hartslagfunctie heeft.

Mij hadden ze, gelukkig voor reviews :)

Door Tweakers user RobertowNL, woensdag 11 maart 2015 21:46

EnnaN schreef op woensdag 11 maart 2015 @ 21:26:
[...]


Naast het feit dat er een tekentje van een hartje op je eerste plaatje van de review staat, staat er ook een soort hartslag-grafiekje op het plaatje op dx, naast het stukje "exercise monitor". Maar er staat idd nergens dat het ook echt een hartslagfunctie heeft.

Mij hadden ze, gelukkig voor reviews :)
Ik snap het ;). Denk overigens dat dat (nog) niet mogelijk is voor deze prijs voor 30 dollar is dit al best een leuk bandje. Zijn wat alternatieven natuurlijk maar die hebben niet allemaal een schermpje (zoals de Mi band).

Door Sven, woensdag 8 april 2015 11:00

Ik heb de band sinds 7 dagen. Maar naar de eerste dag werken de notificaties niet meer. Telefoon of bluetooth nieuw start helpt niet, ook de band resetten niet.
Ik kan ook de alarmtijden niet goed instellen, maar de band heeft een connectie opdat de stap tracking goed in de app word getoond.

Heeft er iemand hetzelfde probleem?

Door Tweakers user tcf, vrijdag 8 mei 2015 11:14

Hoi Sven, ik heb hem sinds gisteren. Had precies hetzelfde met mijn IPhone 5s.
Niets hielp. Vanmorgen telefoon uitgezet en weer aan. Vidonn app niet opgestart en bluetooth uit laten staan. Vervolgens alleen bluetooth aangezet en van de app zelf afgebleven, dus ook niet op achtergrond laten draaien. Toen deed ie het ineens weer! 😀
Denk dat ze dat bedoelen in de gebruiksaanwijzing maar dat staat niet helemaal duidelijk.

Had alles al geprobeerd, zelf app opnieuw installeren, fabrieksinstellingen herstellen enz.

Door Jolanda van Ochten, zaterdag 9 mei 2015 16:32

Tot nu toe ben ik tevreden met het bandje, en de app daarentegen moet ik heel erg wennen. Ik zou het alleen fijn vinden dat er een makkelijker overzicht kan worden gemaakt, door bijv de app over te zetten naar je tablet of laptop dat je een soort dagboek bij kan houden.. Dit alles dan in een grotere overzicht.

Door Tweakers user RobertowNL, zondag 10 mei 2015 08:21

Jolanda van Ochten schreef op zaterdag 09 mei 2015 @ 16:32:
Tot nu toe ben ik tevreden met het bandje, en de app daarentegen moet ik heel erg wennen. Ik zou het alleen fijn vinden dat er een makkelijker overzicht kan worden gemaakt, door bijv de app over te zetten naar je tablet of laptop dat je een soort dagboek bij kan houden.. Dit alles dan in een grotere overzicht.
Wellicht kan je het Vidonn X5 programma voor Windows gebruiken, maar ik weet niet zeker of die koppeling via bluetooth of USB gaat.

Je kan natuurlijk ook inloggen op je Vidonn account via de site, daar staat als het goed is het overzicht ook:
http://www.vidonn.com/user/Login.aspx?Lan=en-us

Door Tweakers user tcf, zaterdag 16 mei 2015 18:08

Ik ben minde tevreden over de bouwkwaliteit. Er is nu al flink stuk van het linkerbovenhoekje af, geen idee hoe dat gekomen is want ben er zuinig op. Jammer, verder een prima ding!

Door Tweakers user RobertowNL, zaterdag 16 mei 2015 18:10

tcf schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 18:08:
Ik ben minde tevreden over de bouwkwaliteit. Er is nu al flink stuk van het linkerbovenhoekje af, geen idee hoe dat gekomen is want ben er zuinig op. Jammer, verder een prima ding!
Het is wel krasgevoelig. Maar een stuk eraf is wel is wel jammer ja.

Door Tweakers user tcf, zaterdag 23 mei 2015 18:41

En ook de andere hoeken beginnen te scheuren/barsten. Echt heel erg jammer want heb er heel veel plezier van. Zeker de notificaties werken echt goed, zelfs met IOS in tegenstelling tot vele andere merken.

Door Tweakers user RobertowNL, zaterdag 23 mei 2015 19:00

Waar heb je hem gekocht? En heb je een foto?
Hier ziet hij er op de kras na nog goed uit.

Door Tweakers user tcf, zondag 24 mei 2015 22:51

Via EBay, gloednieuw. Zal proberen een foto te maken en te plaatsen.


Door Tweakers user tcf, dinsdag 2 juni 2015 20:10

Ondanks de schade ben ik er toch erg tevreden over. De werking van de push-notificaties en o.a. de slaapmonitor is erg goed. Had dit niet verwacht, want meestal werkt dit niet goed met een Iphone, maar dit werkt helemaal top.

Suggesties voor verbetering zijn een beter afleesbaar display bij zonlicht en hardere cover.

Door Tweakers user Illusion, maandag 17 augustus 2015 17:12

Goede review, dank! Wel heb ik nog 1 vraagje:
Werkt het (tril) alarm ook als de watch buiten bereik van de telefoon is? Dat zou voor mij namelijk de belangrijkste functie zijn..

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)